Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

OPEN DAY


Στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς και θέλοντας να αποχαιρετιστούμε για καλοκαίρι με τις καλύτερες πιθανές αναμνήσεις, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης διοργάνωσε κι υλοποίησε ένα “Open Day”…! Μια δράση ιδιαίτερη και πρωτότυπη, που σκοπό είχε να αναδείξει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες  του Σχολείου μας!
Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, οι πόρτες του Σχολείου άνοιξαν στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα για να υποδεχτούν γονείς, συγγενείς και φίλους. Οι καλεσμένοι μας, ως νέοι «μαθητές» μαζεύτηκαν στο άκουσμα του κουδουνιού, έκαναν σειρές στο προαύλιο και  προχώρησαν συνοδεία εκπαιδευτικού στην αίθουσα ή στο γήπεδο δραστηριότητας που είχε οριστεί για το κάθε τμήμα, προκειμένου να  παρακολουθήσουν επιλεγμένες εκπαιδευτικές δράσεις, χορούς, αγώνες και παιχνίδια. Το πρόγραμμα -βασισμένο στο ωρολόγιο, σχολικό πρόγραμμα- περιελάμβανε ποικιλία μαθημάτων ειδικοτήτων (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, θεατρική αγωγή & φυσική αγωγή), αλλά και παρουσιάσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Erasmus+ & E-Twinning), εικαστικών δημιουργιών κι εργασιών μαθητών.
Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη σχολική καθημερινότητα των παιδιών τους και να τα θαυμάσουν «εν δράσει»! Αν κι η δράση “Open Day” είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, αγκαλιάστηκε με αγάπη από τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) αφήνοντας χαμόγελα χαράς κι ικανοποίησης να συντροφεύουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές!!! 


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου