Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΟΤΑΝ ΤΟ ERASMUS+ ΚΑ2 ΣΥΝΑΝΤΑ… ΤΟ ERASMUS+ΚΑ1



Ήταν πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν δεχθήκαμε τηλεφώνημα από το δημοτικό σχολείο Λατσιών 2 της Κύπρου που μας καλούσε να συμμετέχουμε μαζί του σε πρόγραμμα Erasmus+ KA101 «Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» ως σχολείο υποδοχής.
Με χαρά δεχτήκαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμά του και έτσι, με χαρά υποδεχτήκαμε αυτήν την εβδομάδα (8/04/2019 – 12/04/2019) την Κύπρια συνάδελφο, εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης κ. Αγνή Ιωσήφ.
Βασικός σκοπός ενός προγράμματος «Μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» είναι τα στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Επιπλέον προσφέρεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα, μέσω των δραστηριοτήτων αυτών των προγραμμάτων, να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.
Δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά απαιτούν συνεργασία, βασίζονται στην κοινωνικότητα και ενισχύουν την ανταλλαγή καλών πρακτικών,  το σχολείο μας δε θα μπορούσε παρά να αδράξει την ευκαιρία που θα συντελέσει στην ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και μεθόδων και θα βελτιώσει ενδεχομένως την εκπαιδευτική διαδικασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου