Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ «ΤΡΙ-ΑΘΛΟ»


Τα αγωνίσματα του κλασικού τρίαθλου είναι αρκετά «δύσκολο» να τα πραγματοποιήσουμε μέσα σ’ ένα σχολείο, αφού εκτός από το τρέξιμο, περιλαμβάνουν την ποδηλασία και την κολύμβηση… Αν όμως ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να μαζέψουμε πόντους από τρία διαφορετικά αγωνίσματα, που μπορούν να διεξαχθούν εντός του σχολικού χώρου, τότε αυτόματα δημιουργούμε το ενδοσχολικό τρί-αθλο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Lets be healthy together” και για την υλοποίηση της δραστηριότητας του Απριλίου «Ολυμπιακό Σχολείο - Ημέρα Ολυμπιακών αγωνισμάτων» οι Ε’ τάξεις πραγματοποίησαν αγώνες ενδοσχολικού τρί-αθλου.
Σκοπός κάθε συμμετέχοντα ήταν να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορούσε, αγωνιζόμενος στο τρέξιμο, στη σφαιροβολία και στο άλμα εις μήκος χωρίς φόρα. Για την ευκολότερη διεξαγωγή των αγώνων και για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των μαθητών των τμημάτων, κάθε τμήμα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες και κάθε ομάδα αρχικά «ανταγωνιζόταν» μόνο τα υπόλοιπα μέλη της. Στο τέλος και των τριών αγωνισμάτων, δυο αγόρια και δυο κορίτσια από κάθε τμήμα -αυτά με τους περισσότερους πόντους- προκρίνονταν στον «τελικό» της διοργάνωσης, εκπροσωπώντας τον εαυτό τους και το τμήμα τους!
Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, μαζεύτηκαν στο γήπεδο της καλαθοσφαίρισης και τα τρία τμήματα της Ε’ τάξης: οι δώδεκα προκριθέντες για να αγωνιστούν κι όλοι οι υπόλοιποι για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των συμμαθητών τους.
Οι «τρι-αθλητές» μας -αγόρια και κορίτσια- ανταποκρίθηκαν σαν επαγγελματίες: έβαλαν τα δυνατά τους, ξεπέρασαν τα όρια τους, σεβάστηκαν τους συναθλητές τους και τις αποφάσεις του συντονιστή! Το ίδιο και οι θεατές: με πάθος και θετική διάθεση ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες και χειροκροτούσαν όλες τις προσπάθειες!
Πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν σε ΟΛΑ τα παιδιά!!!

Τους αγώνες διοργάνωσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Νάγια Χατζηεμμανουήλ, πολύτιμος βοηθός η δασκάλα του Ε’2 κ. Χρύσα Μαρκάτη και υπεύθυνη των «απονομών» που ακολούθησαν η Διευθύντριά μας κ. Ανθή Μαντζαβράκου. 

Τρέξιμο ταχύτητας

Σφαιροβολία αγοριών

Σφαιροβολία κοριτσιών
Άλμα εις μήκος χωρίς φόρα

Άλμα εις μήκος χωρίς φόρα
Οι υποστηρικτές μας

Απονομές

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Μια ιδιαίτερη δραστηριότητα μας επιφύλασσε το πρόγραμμα Erasmus+ «Lets be healthy together» για τον μήνα Μάρτιο. Τα χαρτιά έγραφαν για πεζοπορία, η οποία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε μέρα και ώρα έκτος σχολείου με συμμετέχοντες, όχι μόνο τα παιδιά του Erasmus+ αλλά κι όλα τα μέλη της οικογένειάς τους…
Κι ενώ ο καιρός από τα τέλη Μαρτίου και μετά αρνιόταν πεισματικά να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτή τη δραστηριότητα, εμείς με μια ξαφνική απόφαση της στιγμής βρεθήκαμε την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, συγκεντρωμένοι στο αναψυκτήριο «Καλοπούλα» του Δήμου Καισαριανής. Από εκεί ξεκινήσαμε να περπατάμε τον Υμηττό, με κατεύθυνση προς το βοτανικό μονοπάτι. 



Πρώτα από όλους τα παιδιά ξεχύθηκαν να εξερευνήσουν τη διαδρομή. Ασυγκράτητα! Συνηθισμένα στην «κλεισούρα» της πόλης, η απόδραση σε αυτόν τον μικρό παράδεισο φάνταζε σαν όνειρο. Έτρεξαν, σκαρφάλωσαν, κυλίστηκαν, κρύφτηκαν, γέλασαν… 






Αλλά κι οι μεγαλύτεροι απόλαυσαν την «αλλαγή». Γιατί όντως: Η θέα καταπληκτική! Τα μονοπάτια γραφικά και υπέροχα! Τα μάτια χόρτασαν εικόνες, χρώματα και ηλιαχτίδες!





Να μια δραστηριότητα που αξίζει να την επαναλάβουμε! Σύντομα μάλιστα…

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ


Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για τις Γ' τάξεις του σχολείου μας αφιερώθηκε στο ολυμπιακό άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.
Μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες και αντιπροσωπευτικά βίντεο οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του αθλήματος, τις διαφορές στα όργανα ανδρών –γυναικών, τις απαιτήσεις των αγώνων, τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διάφορα όργανα σε παγκόσμιο επίπεδο.


Επίσημες «καλεσμένες» για να μιλήσουν και να παρουσιάσουν το αγαπημένο τους άθλημα στους μαθητές ήταν δυο μαθήτριες δημοτικού, οι οποίες ασχολούνται 4 και 5 χρόνια με την αγωνιστική ενόργανη γυμναστική. Η Κωνσταντίνα (Ε’ τάξη) και η Κάση (ΣΤ’ τάξη) μετά από μια σύντομη αναφορά στην καθημερινότητα μιας αθλήτριας ενόργανης γυμναστικής, εκτέλεσαν σε μορφή επίδειξης απλές βασικές ασκήσεις και κάποιες λίγο πιο δύσκολες. Στο τέλος, διαγωνίστηκαν και σε έναν αγώνα ταχύτητας διαφορετικό από τους άλλους… αφού σε θέση κατακόρυφης στήριξης «έτρεξαν» με τα χέρια!  



Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΟΤΑΝ ΤΟ ERASMUS+ ΚΑ2 ΣΥΝΑΝΤΑ… ΤΟ ERASMUS+ΚΑ1



Ήταν πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν δεχθήκαμε τηλεφώνημα από το δημοτικό σχολείο Λατσιών 2 της Κύπρου που μας καλούσε να συμμετέχουμε μαζί του σε πρόγραμμα Erasmus+ KA101 «Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» ως σχολείο υποδοχής.
Με χαρά δεχτήκαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμά του και έτσι, με χαρά υποδεχτήκαμε αυτήν την εβδομάδα (8/04/2019 – 12/04/2019) την Κύπρια συνάδελφο, εκπαιδευτικό της Γ’ τάξης κ. Αγνή Ιωσήφ.
Βασικός σκοπός ενός προγράμματος «Μαθησιακής κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης» είναι τα στελέχη σχολικών μονάδων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα. Επιπλέον προσφέρεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα, μέσω των δραστηριοτήτων αυτών των προγραμμάτων, να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.
Δεδομένου ότι τα προγράμματα αυτά απαιτούν συνεργασία, βασίζονται στην κοινωνικότητα και ενισχύουν την ανταλλαγή καλών πρακτικών,  το σχολείο μας δε θα μπορούσε παρά να αδράξει την ευκαιρία που θα συντελέσει στην ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και μεθόδων και θα βελτιώσει ενδεχομένως την εκπαιδευτική διαδικασία.