Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΑΣ ΦΑΜΕ... ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ



Τον Φεβρουάριο η Β’ τάξη δραστηριοποιήθηκε με το θέμα «Το πρωινό στη διατροφή μας», στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Τα παιδιά: 

  • Κατανόησαν την αναγκαιότητα του πρωινού, αφού γνώρισαν τα είδη των τροφών, τη συχνότητα και το μέγεθος των γευμάτων της ημέρας.
  • Συγκέντρωσαν πληροφορίες από το οικείο περιβάλλον τους για το περιεχόμενο του πρωινού σε παλιότερες εποχές και διαφορετικούς τόπους.
  • Έκαναν συλλογή συνταγών και δημιούργησαν κολάζ με αυτές.
  •   Κατασκεύασαν μακέτα με παραδοσιακά πιάτα πρωινού (τραχανά, ρυζόγαλο, ελιές & τυρί κλπ…)



  • Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, επισκέφτηκαν εργοστάσιο-μύλους παραγωγής αλεύρων, όπου γνώρισαν την ιστορία παραγωγής τους, τη σημασία των δημητριακών και ζύμωσαν δικά τους ψωμάκια.
  •  Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κατερίνας Ζαφειροπούλου και Έφης Καρπή, καθώς και με τη βοήθεια αρκετών μαμάδων-εθελοντών και από τα δυο τμήματα, διοργάνωσαν στο σχολείο κι έφαγαν παραδοσιακό, μεσογειακό πρωινό, με χαρακτηριστικά πιάτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Νωρίτερα, τα παιδιά του τμήματος Δ’ 3 μαζί με τη δασκάλα της Ευέλικτης Ζώνης κ. Κοιλάδη Μαρία απόλαυσαν ένα υγιεινό πρωϊνό στην τάξη, με προϊόντα από τις βασικές ομάδες τροφίμων. Τα θρανία στρώθηκαν με πετσέτες και γέμισαν χίλια δυο καλά. Το πρωινό περιελάμβανε ζεστό ψωμάκι με μέλι, γάλα, φρέσκα, βραστά αυγά, φέτες τυράκι και γαλοπούλα, ελιές, καλαμπόκι, φρούτα και λαχανικά . Στη συνέχεια τα παιδιά συζήτησαν με τη δασκάλα τους, για τη σπουδαιότητα ενός καλού και υγιεινού πρωινού τόσο στην ανάπτυξή τους όσο και στην απόδοσή τους στα μαθήματα του σχολείου.

Δυο από τα τμήματα της Ε’ τάξης, το Ε’2 και το Ε’3, επίσης επέλεξαν να φάνε πρωινό στην τάξη. Η επιλογή τους δεν ήταν και τόσο… υγιεινή, αλλά σίγουρα ήταν πεντανόστιμη! Διάλεξαν να φάνε βάφλες με σοκολάτα, αγαπημένη διατροφική συνήθεια της Γερμανίας. Την επιθυμία τους υλοποίησε η δασκάλα των γερμανικών κ. Χρύσα Τράπαλη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου