Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

TREKKING CLUB


Οι καλές ιδέες, πρέπει να αναπαράγονται! Αυτός εξάλλου είναι κι ένας από τους στόχους του προγράμματος Erasmus+ : η ανταλλαγή ιδεών και η εφαρμογή καλών πρακτικών.
Οι φίλοι μας οι Ισπανοί λοιπόν, μας πρότειναν ένα ιδιαίτερο και άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι, που τα παιδιά αμέσως το λάτρεψαν!!! Το trekking club!
Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι συμμετέχοντες να μαζέψουν πόντους, τους οποίους «εξαργυρώνουν» σε χιλιόμετρα πάνω στον χάρτη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα «ταξιδέψουμε» στο Κάμιεν της Πολωνίας, στο Μόλα Ντι Μπάρι της Ιταλίας, στη Βιγιένα της Ισπανίας και θα επιστρέψουμε πίσω στη Νέα Σμύρνη… τρέχοντας!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Αρχικά λοιπόν, ένας μεγάλος χάρτης της Ευρώπης τοποθετήθηκε σε εμφανές σημείο και οι τέσσερις πόλεις-σταθμοί του προγράμματος “Let 's be healthy together”σημειώθηκαν με πινέζες, στολίστηκαν με τις σημαίες τους και ενώθηκαν μεταξύ τους με σχοινί.


Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν πέντε καρτέλες για σημεία ελέγχου (check points) που κρεμάστηκαν σε διάφορα σημεία της αυλής. Οι συμμετέχοντες πρέπει τρέχοντας να βρουν και να ακουμπήσουν μία μία και τις πέντε καρτέλες με τη σωστή σειρά. (Σε κάθε γύρο οι θέσεις των καρτέλων αυτών αλλάζουν, ώστε η αναζήτηση να κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον!)


Όταν ολοκληρωθεί ένας γύρος, ο παίκτης παίρνει έναν πόντο που ισοδυναμεί σε 10 χιλιόμετρα στον χάρτη. Ένας παίχτης μπορεί να τρέξει όσους γύρους θέλει και προλαβαίνει, παίρνοντας τους αντίστοιχους πόντους. Ενώ κατά την τελική καταμέτρηση πόντων-χιλιόμετρων στον χάρτη, προστίθενται οι πόντοι όλων των παιδιών που συμμετείχαν την ημέρα εκείνη.


Όταν καταλήξουμε σε συνολικό αριθμό χιλιόμετρων, μας βοηθάει ο χάρτης και το ίντερνετ να εντοπίσουμε σε ποια πόλη έχουμε «φτάσει».
Με αυτόν τον τρόπο, πήγαμε στη Μαλακάσα, στον Δομοκό, ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη, περάσαμε και στα Σκόπια και συνεχίζουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου