Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ


Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, το Σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον ασημένιο ολυμπιονίκη στα 10 χλμ κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης κ.  Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος μίλησε στους μαθητές της Ε’ τάξης για το αγαπημένο του άθλημα.
Ξεκίνησε αναφέροντας σημεία-σταθμούς της προσωπικής του ζωής που σημάδεψαν την πορεία του στον αθλητισμό, μίλησε για δυσκολίες και αντιξοότητες και για τις φορές που κόντεψε απογοητευμένος να παρατήσει την κολύμβηση. Τόνισε όμως την σκληρή δουλειά, την επιμονή και το πείσμα που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε αθλητή, στοιχεία που τον κάνουν να ξεπερνά κάθε φορά τον ίδιο του τον εαυτό! Γενικά, όπως είπε, ανεξάρτητα από το πόσο καλός είναι κανείς σε αυτό που επιλέγει να κάνει - μουσική, ζωγραφική, αθλητισμό, ακόμα και το ίδιο το σχολείο που δυσκολεύει κάποιους μαθητές… μόνο όταν προσπαθεί και δεν εγκαταλείπει, πετυχαίνει «κάτι»…Χαρακτηριστικά είπε στους μαθητές: «Προσπαθείς? Θα ανταμειφθείς!»
Ακολούθησε σύντομο βίντεο βιογραφίας που ολοκληρώθηκε με την προβολή της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στο αγώνισμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και του λεπτού σημείου του τερματισμού, κατά το οποίο η «χεριά» του Ολλανδού κολυμβητή του «έκλεψε» την πρώτη θέση. Στο σημείο αυτό στάθηκε ιδιαιτέρως, προκειμένου να δηλώσει το σεβασμό στους κανονισμούς του αγωνίσματος που υποδείκνυαν σαφώς τη νίκη του αντιπάλου του, τονίζοντας ότι έτσι ήταν το σωστό και το δίκαιο και μόνο με αρχές και ήθος μπορεί κανείς να χαρεί τη νίκη του στον αθλητισμό και να νιώσει περήφανος!!! Ανέφερε μάλιστα ότι: «Ούτε κι εμένα μου άρεσε, αλλά έτσι ήταν το δίκαιο. Αν δεχόμουν την ένσταση, πώς θα ερχόμουν εδώ σήμερα να σας μιλήσω…?».
Η συνέχεια περιείχε πλήθος ερωτήσεων των μαθητών, στις οποίες με υπομονή ο κ. Γιαννιώτης απάντησε. Έκλεισε με συμβουλές προς όλους σχετικά με την κολύμβηση στη θάλασσα, την οποία πρέπει μεν να αγαπάμε, αλλά να την προσέχουμε κιόλας, γιατί κρύβει κινδύνους ή συμβαίνουν απρόβλεπτες καταστάσεις...

Η παρουσία του ενθουσίασε τους μαθητές, τα λόγια του κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και οι συμβουλές του ήταν οπωσδήποτε πολύτιμες!
Κ. Σπύρο Γιαννιώτη: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου