Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κατασκευές απο επαναχρησιμοποίηση υλικών



Τον Μάρτιο η «πρόκληση» για τους μαθητές μας ήταν να βρουν τρόπους να αξιοποιήσουν υλικά που κανονικά θα τα πετούσαν… έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν! Τα υλικά ήταν διάφορα: χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό, γυαλί, ακόμα και κομμάτια αλουμινίου ή καρύδια και κοχύλια, όλα συνδυασμένα με παράξενο αλλά υπέροχο τρόπο!
Εκτός από τους μαθητές της ομάδας του erasmus+, στο πρόγραμμα συμμετείχαν και τα μικρότερά μας παιδιά. Οι 6-χρονοι και τα 8-χρονοι καλλιτέχνες του σχολείου μας βάλθηκαν να μας καταπλήξουν με τις ιδέες τους και τις ικανότητές τους! Κάθε τάξη θα έπρεπε να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως κτίρια, μέσα μεταφοράς, ζώα ή απλά διακοσμητικά.
Κάθε δημιουργία ήταν μοναδική: το λιοντάρι, η χελώνα… το αεροπλάνο, το διαστημόπλοιο, τα καραβάκια… το πορτοφόλι, η μολυβοθήκη, τα λουλούδια… οι φωτογραφικές μηχανές, η σβούρα, τα σκουλαρίκια!!! Η φαντασία τους δεν είχε όρια! Και μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, διαπίστωσαν οι μαθητές ότι το να έχουν οικολογική συνείδηση και να προσπαθούν να «σώσουν τον πλανήτη» τελικά…μπορεί να έχει και πλάκα…!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου