Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ


Το “Lets be healthy together” είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ με βασικό θέμα τον αθλητισμό και τη διατροφή. Σημαντική παράμετρός του είναι να γνωρίσουν οι μαθητές διάφορα Ολυμπιακά Αθλήματα, όχι υποχρεωτικά τα πιο διαδεδομένα, να τα δοκιμάσουν και γιατί όχι, να τα αγαπήσουν και να τα επιλέξουν ως «το δικό τους άθλημα».

Σε αυτήν μας την προσπάθεια βρέθηκε βοηθός η ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος) η οποία στο δικό της πλαίσιο διάδοσης του αθλήματος στα νέα παιδιά, έστειλε στο Σχολείο μας την κ. Έφη Κυριακίδου, προπονήτρια χειροσφαίρισης του Πανιωνίου, για να μας μιλήσει για το αγώνισμα αυτό και να δείξει στους μαθητές μας τις βασικές τεχνικές του μέσα από μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων παιχνιδιών.
Η κ. Κυριακίδου απασχόλησε από μια διδακτική ώρα όλα τα τμήματα του Σχολείου προσαρμόζοντας κάθε φορά το ασκησιολόγιό της ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι πετύχαινε με σταδιακή προσθήκη απλών ασκήσεων να κλιμακώνει αργά και σταθερά το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού κάθε τάξης και να ενσωματώνει την τεχνική των βασικών δεξιοτήτων του αθλήματος (πάσα-υποδοχή-ντρίπλα-σουτ) χωρίς καν να σταματάει το παιχνίδι των παιδιών.

Κατόπιν αυτών, τα παιδιά μας λάτρεψαν το χαντμπολ!
Την ευχαριστούμε πολύ!








Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΚΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+


Την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, δυο μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Erasmus+  που υλοποιεί το Σχολείο μας, οι κ. Χατζηεμμανουήλ Νάγια και Ζαφειροπούλου Κατερίνα, βρέθηκαν καλεσμένες στο χώρο συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Divani Caravel, προκειμένου να παρακολουθήσουν Τεχνική Ημερίδα με θέμα:

«Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων 2018, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης»

την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+.
Η ημερίδα υπήρξε εξαιρετική! Άψογα οργανωμένη και ιδιαιτέρως διαφωτιστική!  
Μεταξύ των άλλων, ένα κεντρικό της μήνυμα...